Säker hästhantering

Säker hästhanteringSäker hästhantering handlar mycket om att hästen ska känns sig trygg i ovana situationer och lita på dig som ledare.

Detta börjar man enklast med från marken. Ett bra grundjobb från backen löser många problem. Lär känna dig själv och din häst, få upp ett förtroende och en kommunikation som du kan ha med dig upp på ryggen och bakom hästen.

Jag tränar både enstaka ekipage och grupper på plats hos er eller hemma hos mig. Det finns också möjlighet att träna dig själv på mina vana hästar.

Hör av er för frågor och tidsbokning.

Hantering handlar för mig också mycket om att lära hästen en uppgift. Alla hästar mår bra av att känna sig behövda. Att hitta ett bra samspel med sin häst genom att lösa en uppgift är ett roligt och naturligt sätt att arbeta med hantering samtidigt som ni tex lär er att harva ridbanan eller flytta kor.

Detta sätt att förbättra kommunikationen mellan dig och din häst passar alla hästar, oavsett om du till vardags håller på med tex hoppning eller distansritt. Du får en mer samarbetsvillig häst och ni har kul ihop.

Exempel på vad vi kan göra är: