Föreläsningar

Det är mycket prat nu om ledarskap, hur man ska vara och göra. Men vad är ledarskap egentligen? När använder man det? Kan det förbättra våran vardag eller är det bara jobbigt? Jag anser att vi har mycket att lära oss av djuren. För dem är det naturligt, de enda sättet de känner till. De går på känsla, inte på tankar eller förutfattade meningar. Vi människor har i stor utsträckning glömt att faktiskt lyssna på oss själva och tänka enkelt, vilket många gånger krånglar till det för oss i vardagen. Både med våra hästar och till och med våra medmänniskor ibland. Föreläser för er i små eller stora grupper.

Ledarskap = säker hästhantering?

Säker hästhantering handlar mycket om att hästen ska känns sig trygg i ovana situationer och lita på dig som ledare. Hästar är flockdjur och följer instinktivt de regler som de är födda att följa. Alltid. De läser av oss hela tiden. Vet du vad du säger till din häst när du inte pratar?

001_1Frågor som vi tar upp:

  • Hur fungerar flocken?
  • Hur påverkar du hästen?
  • Lydnad = ledarskap, eller?
  • Hur ska man träna?

För vem? Den riktar sig till alla som vill ha en bättre förståelse för sin häst och hur man kan påverka sin relation till den.

Ledarskap för yrkeslivet

Hästar är flyktdjur och väldigt känsliga, de blir en ärlig spegel på vad du utstrålar. De reagerar direkt, utan massa tankar och ursäkter. Genom ledarskapsövningar med hästarna lär dig om dig själv och hur du uppfattas av andra, om hur du kan påverka dig själv och din utstrålning med sinnet och kroppen. Vi pratar om ledarskap, gör enkla mentala övningar och jämför med hästarna och flocken. Finns det möjlighet jobbar vi med hästarna och provar olika sätt. Sen diskuterar vi reaktionerna och hur man kan överföra dem till vardagliga situationer.

Frågor som vi tar upp:

  • Ledarskap. Vad är en bra ledare?
  • Flock och rangordning. Gäller det oss också?
  • Hur kan vi påverka oss själva?
  • Hur kan man använda det här i vardagen?

Det krävs ingen hästvana alls för att delta i mina workshops och gruppövningar.