Clinicar

Markträning Dalby 3Vi går igenom hästens förutsättningar teoretiskt först. Föreläsning för alla om flocken, hästar och oss.

Sen går vi igenom praktiskt den vardagliga hanteringen, hästens språk och våran roll.Praktiska tips på hantering i stallet, hagen och när man leder hästen som kan förbättra samarbetet på alla plan mellan häst och människa.

Efter det påbörjar vi enklare träning från marken och vad man bör tänka på. Snabb inlärning med minimala hjälper och möjlighet att träna bort rädslor och dåligt beteende och därmed öka säkerheten i samvaron med hästar.

Till sist kan man ta med kunskaperna upp på hästryggen. Lär dig grunderna för att använda minsta möjiga hjälper och förbättra samarbetet med din häst.
Föreläsningen passar för alla som vill få en insikt i beteende och dynamik i flocken. Praktiska övningar görs i små grupper om max 4 ekipage. Det kan även vara värdefullt att titta på, för de som inte har häst att jobba med.

Kursen kan anpassas för stora och små grupper. Kurslängd efter önskemål. Mycket lämplig i träningsstall, ridskolor eller liknande.